Cartofi noi la cuptor ca-n Banat

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2013 | 13027 vizualizari

 

Am pregatit azi cartofi noi la cuptor, cum facea mama in anii copilariei mele. Nu i-am mai facut tare demult si parca imi era dor. Facand ciulamaua de pui am zis ca o sa mearga bine linga...si gata am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de usuroi verde
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • boia
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor ca-n Banat:

Am curatat cartofii, i-am spalat bine si i-am taiat in patru sau sase, depinde de marimea lor (am cautat sa fie cat mai uniformi, sa se prajeasca la  fel). Am pus cartofii intr-o tava de yena, am condimentat cu sare, piper, boia, apoi am pus uleiul, ceapa taiata foarte marunt, usturoiul si am amestecat bine. Am completat cu apa pina la nivelul cartofilor, am pus o folie de aluminiu  deasupra si am dat la cuptorul in prealabil incins. Din cind in cind amestecam usor cu o furculita mai mare sau cu o paleta, sa nu se sparga cartofii.

Pe la jumatatea coptului luam folia si lasam sa scada apa si cartofi sa devina aurii. Siiiiiiiiii...gata de asezat pe farfurie linga garnitura dorita.

Acesti cartofi se pot asorta cam la toate felurile de garnituri si este  bine ca se pot reincalzi, dar sunt buni si reci.

Pofta buna sa aveti. Si nu ezitati sa-i faceti!!! Cu siguranta o sa va placa.

TIPS-URI

1

Se pot folosi la orice fel de garnitura doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor ca-n Banat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

babi5 1

20.05.2013, 15:22

Daaaaaaaaaaa!!mihaelar63 este un "moft' dea-l Banatenilor (aici vorbesc in numele meu) fiind vecini cu Sirbi ne-am invatat cu ea ..

kukibella 1

20.05.2013, 18:15

babi5 1

20.05.2013, 18:41

multumesc kukibella

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi noi la cuptor